Välj en sida

Instagrams populism vet knappt några gränser och när man kollar in dess statistik för 2020 så förstår man varför man måste vara på tårna för att kunna sticka ut ur den gråa massan. Det är så mycket mer är mat- och solnedgångsbilder. Här nedan följer lite statistik.

1 miljard människor varje månad
Det är 1 miljard människor i världen som använder sig av Instagram varje månad. Detta gör Instagram till den 5:e största sociala medie-plattformen i världen. Facebook, YouTube, WhatsApp, FB Messenger och WeChat är större.

500 miljoner människor använder Stories varje dag
När Stories introducerades för ca 3 år sedan var det få som visste vilken fart denna skulle ta och nu är det alltså en halv miljard människor som dagligen använder Stories. Vilket bevisar hur viktig den kanalen har blivit.

Sverige – Topplacering i världen
I Sverige nås hela 55% av all befolkning genom Instagram och det gör att vi hamnar på en delad 4-plats i världen jämte Kuwait. Högst andel ligger Burnei (60%) på, följ av Island (57%) och Turkiet (56%).

63% loggar in minst 1 gång per dag
42% loggar in flera gånger om dagen och endast 16% loggar in mindre än 1 gång i veckan. Därför är det viktigt att vara konsekvent med sina antal inlägg och man bör även kolla koll på när ens följare är inne.

28 min per dag i snitt
Snittet per dag är 28 minuter för alla användare på Instagram och det är en ökning från 2019 med hela 1 minut.

200 miljoner besöker en företagssida dagligen
Med den rubriken är det inte svårt att förstå varför man som företag ska finnas på Instagram

62% blev mer intresserade av ett företag genom Stories
…och med den rubriken så inser man att man även bör lägga ut saker på Stories för att få ökat intresse för sitt varumärke

81% använder Instagram för att kolla upp företag
Många använder sig av Instagram tidigt i sin köpprocess för att ”lära känna” företag mer.

Över 50% använder sig av Explore (förstoringsglaset) varje månad
Förstoringsglaset i menyn är till för att hitta nya följare och intressanta inlägg. Att hamna där är målet för att öka organiskt på ett effektivt sätt